Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Kolkrijst
Zevenhuizerstraat 151
3828 PT HOOGLAND

Openingstijden

Ma: 13:00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 21.00 uur
Za: 09.00 - 18.00 uur
Zo: Gesloten

Slijterij De Kolkrijst úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
De Kolkrijst
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Benromach 10 Years Old

(0,0 / 5)
Benromach 10 Years Old
De Benromach distilleerderij bevindt zich iets ten noorden van de plaats Forres. Westelijk van de rivier loopt de Findhorn rivier. Benromach is afkomstig uit het Gaelic en betekent " ruige berg". De distilleerderderij werd in 1898 door Duncan MacCallum gebouwd, destijds ook eigenaar van de Glen Nevis distilleerderij en een compagnon F.W. Brickmann, een whisky handelaar uit Leith. Geopend in 1900 onder de naam Benromach Distillery Co. maar direct daarna, door slechte resultaten van Brinckmann whiskyhandel weer gesloten. Tussen 1907 en 1910 weer heropend onder de naam Forres, met Duncan MacCallum nu als enige eigenaar. Na de eerste wereldoorlog werd de originele naam Benromach weer ingevoerd. Na vele sluitingen en overnames werd Benromach in 1983 definitief gesloten en op de washbacks na geheel ontmanteld. In 1992 kocht de onafhankelijke bottelaar Gordon & MacPhail uit Elgin de lege gebouwen van Benromach en ook de nog overgebleven voorraden van United Distillers. De voorraad werd gebotteld en op de markt gebracht, waardoor er voldoende kapitaal vrij kwam om de distilleerderij weer in productie te brengen. In oktober 1998 werd Benromach door Prins Charles heropend. Daar United Distillers geen eigenaar van de waterbron en van de handelsnaam Benromach was, heeft het nog zes jaar geduurd tussen de aankoop en heropening. Die tijd had Gordon & MacPhail nodig om beide in handen te krijgen. Na de overname startte men in 1997 met de herbouw. De vier vernieuwde washbacks werden van het larikshout van de oude washbacks gemaakt en de vier nieuwe spirit stills zijn ten opzichte van de voorgaande voor de helft verkleind. De stills worden met stoom verhit. De rijping vindt hoofdzakelijk plaats op sherryvaten en ook op refill en bourbon vaten. Het water voor de productie haalt men via een pijpleiding uit de de Chapelton Spring en voor de koeling van de condensors komt het water uit het Sanquhar Loch.
Een van de meest 'complete' whiskies in ons standaard assortiment. Deze whisky is opgemaakt uit 20% ex-sherry vaten en 80% ex-bourbon vaten. Omdat ze een klein gedeelte peated malt gebruiken, heeft de Benromach 10 een ietwat geturfd en vol karakter.
Kleur: goud. Neus: rijke Sherry-aroma’s met gedroogd fruit, noten, chocolade, fijne kruiden, groene appels, gerstemout en een hint van turfrook. Met water duidelijker tonen van noten, maar ook getoast eikenhout, ananas en kiwi. Smaak: wederom nadrukkelijk Sherry met tonen van framboos, bramen, romige mout en lichte turf. Een drupje water maakt de smaken nog intenser, tot in de lange afdronk met lang natalmende Sherrytonen.
€ 44,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
43% vol
Soort whisky
Single Malt
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review