Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Kolkrijst
Zevenhuizerstraat 151
3828 PT HOOGLAND

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 21.00 uur
Za: 09.00 - 18.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij De Kolkrijst úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Heerlijke feestdagen bij úw topSlijter!

Heerlijke feestdagen bij úw topSlijter

De dagen zijn kort, koud en donker maar samen zorgen we ervoor dat deze donkere dagen voor kerst misschien wel de warmste dagen van het jaar zijn. Met overal kaarsjes, hapjes en drankjes maken we van december een echte feestmaand. De maand december is ook een maand om eens extra uit te pakken, te delen en te geven. Een lief gebaar wat zeker gewaardeerd zal worden. Ook úw topSlijter pakt uit en zorgt deze maand voor zoveel aanbiedingen, dat u het er vanzelf warm van krijgt. 

Klik hier voor de folder.

Hieronder volgen nog wat leuke ideeën om de decembermaand extra lekker door te brengen. Fijne feestdagen alvast.

Wintercocktail met Cointreau

Deze heerlijke winterse cocktail is een perfect welkomstdrankje tijdens de feestdagen.

Ingrediënten:

• 45 ml Eristoff Vodka Red
• 25 ml Cointreau
• 15 ml citroensap
• ijsblokjes
• bruiswater
• takje met muntblaadjes
• schijfje limoen
• bosbessen

Zo maakt u het:
Voeg in een cocktailshaker de Red Vodka, Cointreau, het citroensap, een aantal bosbessen en de ijsblokjes en schud dit even goed door. Schenk dit in een longdrinkglas en vul dit af met bruiswater. Serveren met een takje munt, een schijfje limoen en een aantal bosbessen.

Foute kerst wijnfles

Helemaal hot en trendy is de foute kersttrui, liefst met slecht bijpassende broek en sokken. Een grappig rendier erop of een aangeklede sneeuwpop; hoe gekker, hoe beter. Kerstsokken zijn net zo leuk maar tijdens het kerstdiner ziet niemand die grappige plaatjes van de kerstman of versierde kerstboom. Dus waarom zet u die sokken niet gewoon op de tafel, midden tussen de wijnglazen, de borden en het bestek. Want foute kerstsokken zijn niet alleen lekker om uw voeten warm te houden, maar kunnen ook prima die fles rode wijn op temperatuur houden. Uw kerstdiner was nog nooit zo ‘fout’!




Gingerbread mannetje met Bacardi Ginger

Gingerbread mannetjes zijn enorm leuk om samen met de kinderen te maken, te versieren en daarna als kerstgeschenk uit te delen aan familie, buren en vrienden. Aan dit recept is een extra toevoeging gedaan die vast en zeker in de smaak zal vallen (maar niet voor de kinderen natuurlijk).

Ingrediënten:
• 330 gr bloem
• 135 gr schenkstroop
• 125 gr boter
• 75 gr bruine Basterdsuiker
• 3 tl gemberpoeder
• 2 tl kaneel
• 1 el Bacardi Ginger
• 2 tl bakpoeder
• snuf zout
• uitsteekvorm koekmannetje
• decoratiestiften

Zo maakt u ze:
Klop de boter met de suiker luchtig en romig en voeg hier de stroop, Bacardi, het gemberpoeder, kaneel en het zout aan toe en klop dit mee. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit bij het deeg. Kneed alles door totdat het één geheel is geworden. Laat dit deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 190 graden. Rol het koekjesdeeg daarna uit tot een dikte van ongeveer 3-4 mm. Steek de koekjes uit met de uitsteker. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster. Daarna kunt u ze versieren met de gekleurde decoratiestiften.

Fruitsoep met Drambuie

In de winter zijn extra vitamines nooit verkeerd. Deze soep zit er vol mee. Samen met de Drambuie zal de soep u van binnenuit verwarmen en een dosis energie geven. Zo komt u december wel door!

Ingrediënten:
• 300 gr diepvries bosvruchten
• 50 gr basterdsuiker
• 2 tl kaneelpoeder
• 4 kaneelpijpjes
• 150 gr bramen
• 200 gr blauwe bessen
• 200 ml Drambuie
• 2 limoenen
• takje met muntblaadjes

Zo maakt u het:
Haal de bosvruchten uit de diepvries en verwarm ze in een steelpan samen met de basterdsuiker, het kaneelpoeder en de kaneelpijpjes. Voeg na 1 minuut de bramen en blauwe bessen toe en blus dit af met de helft van de Drambuie. Laat dit 5 minuten op een laag vuur pruttelen. Voeg dan het sap van de twee limoenen toe. Haal eerst de kaneelpijpjes eruit en pureer de soep met een staafmixer. Roer er nu de andere helft van de Drambuie erdoor. Garneren met wat besjes en een takje munt. Proost, op uw gezondheid!

Rendier-bier

Wanneer iedereen graag een biertje drinkt tijdens de kerstborrel en u toch de ultieme kerstsfeer wilt creëren, dan versiert u toch gewoon de bierflesjes. Ooit wel eens rendier-bierflesjes gezien?

Dit heeft u nodig (verkrijgbaar bij de hobbywinkel):

• bruine pijpenragertjes
• wiebel oogjes stickers
• ronde rode stickertjes

Zo maakt u ze:

Week eerst de etiketten van een aantal bierflesjes door ze even in water te leggen en maak de flesjes goed droog. Plak de wiebel oogjes op de hals van de flesjes en plak daaronder een rode ronde sticker. Draai een pijpenragertje om het bierdopje en buig in hoeken, zodat een gewei ontstaat. De kerstborrel kan beginnen!


De eindejaarsknaller: Freixenet Cordón Negro Brut

Een aangename, sprankelende en karakteristieke cava. De smaak is verfrissend en de mousse is mooi in balans door de lichtgroene tonen en de citrusvruchten. Deze cava is lichtgeel van kleur met heldere groene tonen en heeft verrassende delicate aroma’s, een combinatie van groene appels, peren met een vermoeden van Mediterraans fruit. De ideale cava om mee te toosten om 0.00 uur 2020!

Proost en de allerbeste wensen voor 2020!