Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Kolkrijst
Zevenhuizerstraat 151
3828 PT HOOGLAND

Openingstijden

Ma: 13:00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 21.00 uur
Za: 09.00 - 18.00 uur
Zo: Gesloten

Slijterij De Kolkrijst úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Een heerlijk luchtige vanillecupcake met Café Marakesh Koffielikeur!

‘s Werelds meest verfijnde koffielikeur gemaakt op basis van de beste Arabica koffiebonen. Dat is Café Marakesh. Zacht als de zachtste nacht, geheimzinnig als geen ander. Puur om jou te plezieren. Café Marakesh is een echte kwaliteitskoffielikeur: heerlijk om puur, in the mix of on the rocks te drinken. Verder kan Café Marakesh ook heerlijk gebruikt worden als ingrediënt voor een dessert of in een cupcake!

Marakeschcake! - cafe Marakesh - cupcake - mixtip - uw topSlijter

Ingrediënten voor 12 cupcakes:

  • 2 zakjes vanillesuiker ( 20gr)
  • 125 gr ongezouten boter
  • 125 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder 15gr
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eieren


Extra nodig:
Cupcakes vormen
Schalen

Bereidingswijze:
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Klop de eieren luchtig in een schaal en voeg hier vanillesuiker aan toe. Laat de boter smelten en voeg deze toe aan het beslag van de eieren en vanillesuiker. Voeg vervolgens ook 2 eetlepels melk toe.

Pak een andere kom voeg het bakpoeder toe aan de bloem. Lepel per lepel voegt u de bloem toe aan het eiermengsel tot deze wat dikker wordt. Vindt u het beslag te stroperig? Dan kunt u wat bloem toevoegen. Gebruik bijvoorbeeld een ijsschep om gelijke hoeveelheden beslag te verdelen over de cupcake vormen. Vul deze voor circa 3/4, anders zal het beslag over de vormpjes rijzen. Doe de cupcakes in de oven voor 18 minuten. Tijd om? Laat ze even afkoelen op het aanrecht en haal ze na het afkoelen pas uit de cupcake vormen en plaats ze op een leuke schaal of houten borrelplank bijvoorbeeld.

Afwerking toef

  • 45 gr bloem
  • 250 gr ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 240 ml melk
  • 200 gr ongezouten roomboter
  • 200 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 200 gr witte chocolade
  • 3 theelepels Café Marakesh

Bereidingswijze:
Doe de gezeefde bloem met de melk in een pannetje. Even kloppen met de garde zodat er geen klontjes achterblijven. Breng vervolgens aan de kook en zodra het kookt zet u het vuur lager. Zorg wel dat het mengsel dik wordt. Dek het vervolgens af en laat het volledig afkoelen tot op kamertemperatuur.

Pak een schaal en klop de boter samen met de poedersuiker en het vanille extract luchtig op.
Smelt vervolgens de witte chocolade en wanneer deze én de botercrème op kamertemperatuur zijn, kunt u verder. Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel. Klop het mengsel nog zo’n vijf minuten goed door. U heeft nu een romige botercrème. Voeg dan de witte (nog vloeibare) chocolade en 3 theelepels Café Marakesh toe aan de botercrème. Nog even omscheppen.

Yes, de botercrème is klaar! Gebruik een spuitzak en spuit de toefjes op de cupcakes. Eet smakelijk!

 

« Terug