Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Kolkrijst
Zevenhuizerstraat 151
3828 PT HOOGLAND

Openingstijden

Ma: 13:00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 21.00 uur
Za: 09.00 - 18.00 uur
Zo: Gesloten

Slijterij De Kolkrijst úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

De Kuyper Sour Rhubarb

(0,0 / 5)
De Kuyper Sour Rhubarb
De Kuyper is in 1695 opgericht in Horst door Petrus de Kuyper en Anna Custers. Petrus stamt af van het deels adellijk geslacht ‘De Kuijper’. In 1729 verhuisde het bedrijf naar Rotterdam. Daarnaast kochten ze een branderij in Schiedam, waar toen al meerdere distilleerderijen zaten. De Kuyper was vooral gericht op de export van hun producten. In Londen zat een hele belangrijke afnemer van hun producten, namelijk Matthew Clark & Sons. Dit bedrijf nam niet alleen hun producten af voor de Engelse markt, maar ook voor de koloniën die Engeland in die tijd had. Ook Canada nam vaak grote hoeveelheden af bij De Kuyper. Dit gebeurde allemaal rond 1827. In 1910 bouwde De Kuyper, op het eerder aangekochte terrein in Schiedam, een nieuwe distilleerderij. Door de vernieuwing konden ze ook beginnen met het maken van nieuwe soort dranken. In 1920 werd er begonnen met het stoken van likeuren. Tien jaar later werden er al 20 soorten likeuren gemaakt. Op het gebied van jenever werd ook hard gewerkt om met nieuwe producties te komen. Door deel te nemen aan beurzen en inzet van advertenties en vertegenwoordigers, probeerde De Kuyper de binnenlandse markt binnen te dringen. Op 3 november 1932 werd er een overeenkomst getekend door De Kuyper en Meager Bros & Co over de productie en verkoop van jenever voor de Canadese markt. Beide firma’s hebben een eigen branderij in Canada gebouwd, maar Henry De Kuyper kreeg leiding over beide branderijen. In 1986 wordt er nog een overeenkomst gesloten, en dit keer met Jim Beam. Deze overeenkomst hield in, dat Jim Beam de producten van De Kuyper in de Verenigde Staten zal produceren. In 1995 bestond De Kuyper 300 jaar, en daarvoor kregen zij het predicaat ‘Koninklijk’. De naam veranderde toen van ‘Joh’s de Kuyper & Zoon BV’ naar ‘Koninklijke De Kuyper’. Tot 2009 is De Kuyper altijd een familiebedrijf geweest, totdat er een externe directeur in het bedrijf kwam. Ben Semeijns de Vries, nam in 2009 Bob de Kuyper zijn plek over. De Kuyper nam nog in hetzelfde jaar het de Belgische vruchtenlikeur ‘Mandarine Napoléon’ over. In mei 2011 neemt De Kuyper de aandelen over van Rutte & Zn. De twee bedrijven werken al enige tijd samen bij de verkoop en administratie.
De Kuyper Sour Rhubarb is een likeur met een friszoete en zure smaaksensatie, afkomstig van de toonaangevende internationale likeur producent `De Kuyper` met meer dan 300 jaar geschiedenis.
Bij het distilleren worden de aromatisch bestanddelen gewonnen door de grondstoffen zoals citroen, sinaasappel, samen met alcohol in de distilleer- ketel te stoken.
€ 12,29
Fles
Huidige voorraad: 1
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Nederland
Inhoud
50 CL
Alcoholpercentage
15% vol
Kleur
Roze.
Geur
Koffie, cacao, vanille, kruidnagel en kaneel.
Smaak
Fruit, moutwijn, eau de vie, cognac en kersen.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review