Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Kolkrijst
Zevenhuizerstraat 151
3828 PT HOOGLAND

Openingstijden

Ma: 13:00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 21.00 uur
Za: 09.00 - 18.00 uur
Zo: Gesloten

Slijterij De Kolkrijst úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
De Kolkrijst
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Highland Park Dragon Legend

(0,0 / 5)
Highland Park Dragon Legend
De Highland Park distilleerderij ligt op de Orkney-eilanden ten noorden van het vasteland van Schotland. Aangekomen per veerpont bij het plaatsje Stromness is het nog zo'n 20 minuten rijden naar de distilleerderij van Highland Park. De naam is afkomstig van de hoger gelegen heuvels achter de distilleerderij, dit gebied heette vroeger High Park. In 1825 is de legale stokerij opgericht. Na vele eigenaren gehad te hebben, is in 1937 de Highland Malt Distilling Ltd. opgericht. In het stillhouse van de Highland Park distilleerderij staan twee wash stills en twee spirit stills, die met stoom worden verwarmd. Tien washbacks zijn gemaakt van Oregon pine en twee zijn er van larikshout. Zo'n 20% van de mout is afkomstig van de eigen moutvloeren. De turf voor het drogen van de groenmout komt van eigen grond, vlakbij de zee. De vaten die men gebruikt voor het rijpen van de new spirit zijn refill-, bourbon- en sherryvaten. Het water voor de bereiding van de whisky komt uit een bron, die in de heuvels boven de distilleerderij ligt en Cattie Maggie genoemd wordt. Dit water wordt ook gebruikt voor de inweking van de gerst bij de eigen moutproductie en is rijk aan mineralen en men haalt het via een pijpleiding naar de distilleerderij. Het water voor het koelen van de condensors komt van het riviertje de Crantit Burn.
DRAGON LEGEND is geïnspireerd door de verhalen van de Vikingen die 600 jaar lang regeerde op Orkney. Voor onze voorouders waren draken wezens die zowel ontzagwekkend waren als angst inboezemden. Ze bezaten mystieke krachten en stonden ook symbool voor de krachten van het kwaad.

Volgens de legend versloeg Sigurd, een Viking strijder, de kwaadaardige serpent-draak Fafnir na een sluw, meedogenloos en moedig gevecht. Toen hij het bloed van de draak van zijn duim likte, verkreeg hij de machtige giften van wijsheid en waarzeggerij, waarna hij een uitgroeide tot één van de grootste helden van de mythische Norse saga’s.

DRAGON LEGEND is een eerbetoon aan SIgurd’s moed en vastberadenheid. Deugden die centraal staan in de Viking erecode en bij ons in op de distilleerderij.

Deze nieuwe single malt release van Highland Park is een vollere, rijkere en rokerige expressie – gecreëerd door Gordon Motion, Highland Park Master Whisky Maker.

Vol van Intensere rokerige en aromatische tonen vanwege het gebruik van ons unieke en houtloze Orkney turf, gedolven van Hobbister Moor, slechts zeven kilometer verwijderd van distilleerderij. Dit wordt gecombineerd met tonen van fruitcake en specerijen, welke afkomstig zijn van een lange rijping in sherryvaten van Europees en Amerikaans eiken.
€ 52,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Regio
Orkney
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
43.1% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Kleur
Natuurlijk donker goud, helder en intens.
Geur
Licht getoast eiken, citroenschil, honing.
Smaak
Aromatische turfrook, verwarmende specerijen, vanille, vers gekapt hout.
Afdronk
Medium lengte, met golven van specerijen en sandelhout.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review