Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Kolkrijst
Zevenhuizerstraat 151
3828 PT HOOGLAND

Openingstijden

Ma: 13:00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 21.00 uur
Za: 09.00 - 18.00 uur
Zo: Gesloten

2e Pinksterdag gesloten

Slijterij De Kolkrijst úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
De Kolkrijst
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Domaine Des Marronniers Chablis

(0,0 / 5)
Domaine Des Marronniers Chablis
De wijnstokken staan op een ondergrond van Kimmeridge (fossielen van oesters) in het hart van het historische productiegebied van Chablis.

Beide vergistingen vinden onder strenge temperatuurcontrole plaats met wilde gisten. De rijping is op roestvrijstalen tanks. De wijn wordt zo weinig mogelijk verplaatst om de expressie van het terroir zoveel mogelijk te behouden. Het totale wijnmaakproces duurt minimaal 8 maanden.

De wijn heeft een mooie gouden kleur met een groen/zilveren zweem. De eerste aroma's hebben duidelijk een mineraal karakter: kalk en oesterschelpen. De tweede aroma impressie is, nectarines en limoenen. In de mond herkent u knisperfrisse tonen met een mooie afronding en lange afdronk.

Extra info Domaine des Marronniers
Marie-Noëlle & Laurent Ternynck maken al 20 jaar imponerende wijnen op hun kleine Domaine de Mauperthuis dat 8 km ten zuiden van Chablis ligt. Onlangs hebben ze ook wijngaarden in Chablis - Domaine des Marronniers - aangekocht om zo het aanbod in appellatie uit deze regio cmpleter te maken met wijnen uit Chablis. Laurent & Marie-Noëlle kunnen zowel witte als rode wijnen maken, iets wat je zeldenziet aan de noordgrens van de Bourgogne. Ze houden zich aan kleinere opbrengsten, gebruiken natuurlijke gisten voor de fermentatie, behandelen hun druiven met grote zorg en zijn zeer matig met het gebruik van sulfieten. Dit alles om hun filosofie "werken met respect voor het terroir en het milieu" kracht bij te zetten. De Ternyncks werken vooral op mineraliteit in hun wijnen, een aspect wat in dit deel van de Bourgogne te verwachten is.
€ 21,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Druivensoort
Chardonnay
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
12.5% vol
Soort wijn
Wit
Smaaktype Wijn
Fris & Vriendelijk
Kleur
Gouden kleur met groene/zilveren zweem
Geur
Aroma's hebben duidelijk een mineraal karakter: kalk en oesterschelpen. De tweede aroma impressie is, nectarines en limoenen.
Smaak
In de mond herkent u knisperfrisse tonen met een mooie afronding en lange afdronk.
Afdronk
Mooie afronding, lange afdronk
Wijn-spijs
Aperitief, zeevruchten, vis, wit vlees, geitenkaas.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review