Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Kolkrijst
Zevenhuizerstraat 151
3828 PT HOOGLAND

Openingstijden

Ma: 13:00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 21.00 uur
Za: 09.00 - 18.00 uur
Zo: Gesloten

Slijterij De Kolkrijst úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

RUTTE Single Malt Genever

(0,0 / 5)
RUTTE Single Malt Genever
Deze jenever is de oer-Hollandse evenknie van whisky; een product met 100% moutwijn, waarbij de moutwijn geheel uit gerstemout gestookt is. Net zoals bij een malt whisky.

Gerst geeft aroma's van chocolade, toast en caramel aan de vloeistof. De gerstemoutwijn heeft 4 jaar lang op nieuw Amerikaanse eikenvaten gerijpt.

Het enige verschil met malt whisky is dat aan een jenever botanicals toegevoegd mogen worden. Rutte heeft hiervoor 'gebeide' gebruikt; een distillaat dat al generaties lang door de familie Rutte gestookt wordt. Het bevat naast jeneverbes ook engel-, iriswortel en koriander.

Het rijpen van jenever op eikenhouten vaten is een traditie die bij Rutte al generaties lang gepraktiseerd wordt. Dat komt omdat Dordrecht vroeger een belangrijke handelsstad was, waar veel wijn aankwam via de rivieren.

Rutte startte in 1872 dan ook als distillateur én wijnhandelaar. De wijn werd in vaten in de havens van Dordrecht afgeleverd. Na het legen van de wijnvaten werden deze opgevuld met jenever. De Rutte Single Malt is interessant voor jenever- én whiskyliefhebbers.
Distilleerderij Rutte is het jaar 2021 goed begonnen met een oer-Hollandse evenknie van whisky!

Botanicals
De moutwijn is geheel uit gerst gestookt, zoals dat bij een malt whisky ook het geval is en wordt gerijpt op nieuwe (Amerikaanse eikenhouten) vaten. Het enige verschil met een malt whisky is dat aan deze jenever botanicals zijn toegevoegd.
€ 21,47
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Nederland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
38% vol
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review