Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Kolkrijst
Zevenhuizerstraat 151
3828 PT HOOGLAND

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 21.00 uur
Za: 09.00 - 18.00 uur
Zo: Gesloten

Slijterij De Kolkrijst úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
De Kolkrijst
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Ackerman Muscadet Sur Lie

(0,0 / 5)
Ackerman Muscadet Sur Lie
De wijn is lichtgeel van kleur. Hij heeft een droge geur met minerale tonen. Droog en verfrissend van smaak met tonen van citrus , limoen en mineralen, afgemaakt met een crispy afdronk.
Ackerman is een vooraanstaande producent van Loirewijnen, zowel met als zonder bubbels. Het huis werd opgericht in 1811, toen de Jean- Baptiste Ackerman zich op (pas) 20-jarige leeftijd in Saumur vestigde. Van oorsprong afkomstig uit Brussel, zag hij, na de nodige buitenlandse reizen, dat Saumur een perfecte plek was: de wijngaarden in de omgeving stonden bekend om hun tintelfrisse wijnen, dankzij de zeer kalkhoudende bodems, gedomineerd door turfsteen. Terwijl de wijnen ook nog eens makkelijk verscheept konden worden dankzij de aanwezigheid van een natuurlijke haven aan de Loire, iets stroomafwaarts van Saumur.

Jean-Baptiste bleek inderdaad succesvol, zeker nadat hij zich ging toeleggen op de productie van mousserende wijnen volgens de "méthode traditionelle". Na de nodige experimenten kon hij zijn eerste mousserende Saumur in 1836 presenteren. Aanvankelijk was de productie 30.000 flessen per jaar, maar het succes was zo groot dat Ackerman in 1876 al 1,5 miljoen flessen mousserende wijn produceerde.

Ackerman is nog steeds gevestigd op dezelfde plek waar het ooit begon, aan de rand van Saumur. Maar naast de mousserende wijnen, die nog steeds een belangrijke rol spelen, maakt dit wijnhuis ook verrukkelijke "stille" wijnen, zoals bijvoorbeeld een heerlijk geurige Touraine Sauvignon of een tintelfrisse Chardonnay, telkens in een stijl die zo typerend is voor de Loirevallei, uniek in de wereld.
€ 9,75
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Regio
Loire
Druivensoort
Muscadet (Melon de Bourgogne)
Flesinhoud
75 CL
Alcoholpercentage
11.5% vol
Soort wijn
Wit
Smaaktype Wijn
Fris & Droog
Geur
Droge geur met minerale tonen.
Smaak
Droog en verfrissend.
Afdronk
Een crispy afdronk.
Wijn-spijs
Zeevruchten, schaaldieren, geitenkaas, aperitief.
Serveren
8 - 10 °C
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review